Skal du til USA?

Før du rejser til USA er det vigtigt. at du får ordnet det papirarbejde, som skal ordnes, når du vil ind i USA. Landet er efter terrorangrebet i 2001 blevet topsikret. Det er derfor nu dit eget ansvar, at oplyse de amerikanske myndigheder om, at du rejser til USA. Som dansk statsborger på ferie eller i USA af andre anledninger, kan du, som udgangspunkt rejse alt det du vil ind og ud af USA uden visum og blive i USA i op til 90 dage igennem Visa Waiver ordningen, hvis du altså kan opfylde følgende krav:

  • Dit pas er gyldigt samt læsbart for en maskine.
  • Du kan fremvise en returbillet eller en bekræftelse på en returbillet eller bare en flybillet UD af USA.
  • Du maksimalt opholder dig i USA i 90 dage.
  • At du har udfyldt papirarbejdet af de tre formularer: ESTA, Secure Flight og APIS.

Det er meget vigtigt, at du husker, at få udfyldt dette papirarbejde inden afrejse til USA, ellers vil du simpelthen blive nægtet adgang til landet.

Rejser til USA – Esta

Den første formular du skal udfylde er ESTA også kaldet Electronic System for Travel Authorization. Det er en elektronisk ansøgning du skal udfylde for, at blive godkendt til indrejse i USA. Denne forhåndregistrering giver dig dog ingen garanti for, at du får lov til, at rejse ind i USA. Det er faktisk kun en tilladelse til, at du kan flyve TIL USA.

Du skal selv stå for, at få udfyldt denne ansøgning, det skal gøres SENEST 72 timer før afgang. Hvis der er uoverensstemmelser mellem oplysninger i din ESTA i forhold til dit pas eller flybillet, eller at du udfylder den for sent, så kan det medføre indrejseforbud i landet.

Det koster 14 Dollars (75,- kr.) at få denne registrering. Du skal ansøge og udfylde ESTA her.

Rejser til USA – Secure Flight

Administrationen for transport sikkerhed i USA (TSA) kræver, at du udleverer navn, som angivet i dit pas, dit køn samt fødselsdagsdato i forbindelse med booking af din flytbillet til og fra USA. Dette er en regel, der blev indført i Oktober i 2010. Normalt bliver denne uddelt i flyet på vej til USA, og her udfylder du den inden du lander.

Rejser til USA – APIS

APIS også kaldet Advanced Passenger Information System er en stor database, som indeholder oplysninger om rejsende til og fra USA. Alle lufthavnsselskaber bliver nødt til, at have disse databaser af sikkerhedsmæssige hensyn, og indsamler derfor oplysninger om alle passagerer, men også besætningsmedlemmer, der rejser ind og ud af USA. Oplysninger som databasen gemmer, er dit hjemland, samt din adresse under dit ophold i USA (Hvis du kun er et sted.) Nogle flyselskaber tilbyder, at du kan udfylde dette online som f.eks. British Airways.

Kunne du tænke dig, at vide mere om, hvordan du rejser til USA?

Det anbefales, at i forbindelse med din rejse til USA, at du kontakter et professionelt bureau, som kan hjælpe dig med, hvad du overhovedet har brug for, inden du rejser til USA. Det er ihvertfald en rigtig god idé.