Godt at have et online byggemarked

Da vi for snart fem år siden valgte at sælge vores parcelhus og skifte det ud med en ejerlejlighed inde i midtbyen, var min kone og jeg enige om, at det ville blive en befrielse ikke længere at have en have, der skulle passes.

Men vi fandt nu efterhånden ud af, at vi tog fejl, for vi begyndte at savne ikke bare det at have en have med en græsplæne, vi kunne bruge, men vi savnede rent faktisk også at kunne gå od pusle om nogle planter og den slags, og jeg selv blev overrasket over, at jeg faktisk savnede at skulle slå græsplænen.

Vores løsning blev efter lang tids overvejelser, at vi valgte at købe et sommerhus i et tiltrækkende område bare en snes kilometer fra byen. Vi fandt et hus, der passede os, og vi kunne glæde os over en dejlig og ugenert have på grunden.

Vi købte sommerhuset møbleret, men ejendomsmægleren understregede, at der ikke fulgte andet med end de møbler, der var i de forskellige rum. Som mægleren sagde, så måtte vi altså selv forsyne huset med gryder, pander og service, og til udendørs brug følger der heller ikke noget med, så I skal også tænke på sådan noget som haveredskaber: http://www.frishop.dk/pl/Have-Haveredskaber_21819.aspx

Nå, det måtte vi jo finde ud af, og sommerhuset var faktisk også så tilpas billigt, at vi kunne afsætte et pænt beløb til forskellige nyanskaffelser. Noget af det første, vi valgte at købe, var en ny brændeovn til huset, for i tilstandsrapporten blev der peget på, at den mere end 20 år gamle ovn langtfra var energirigtig i vore dages forstand. Så vi fandt en flot brændeovn fra Morsø, som vi i øvrigt har været meget glade for. Vi købte den med vores nye gratis kreditkort.

Jeg kan endnu huske den første weekend, vi tilbragte i sommerhuset. Det gik op for mig, at de mange træer i vores have og i området som helhed smider en masse pollen og den slags fra sig, og det var huset terrasse i høj grad præg af, og det var ikke nogen nem sag at fjerne den algeagtige belægning fra fliserne. Så jeg besluttede at investere i en højtryksrenser med sådan et stykke specielt udstyr, der er velegnet til rensning af terrassefliser. Og det har senere vist sig, at terrassen faktisk skal rengøres flere gange om året, hvis den skal holdes pæn.

Men hverken brændeovn eller højtryksrenser skulle vise sig at være den største enkeltinvestering, vi måtte præstere, for min kone lod sig vist inspirere af vores nye genboer, og hun begyndte at tale om, hvor lækkert det kunne være at have et drivhus, hvor hun kunne dyrke tomater, agurker og den slags.

Så vi købte et pænt stort drivhus på næsten 10 kvadratmeter, som jeg så brugte en hel weekend på at få samlet. Det arbejde nød jeg nu at udføre, for jeg havde i flere år ikke rigtig haft opgaver af den slags at kaste mig over.

Vores næste investering ude i sommerhuset drejede sig om en Weber Spirit gasgrill, som vi bruger meget flittigt, når vejret er til det.