Udvikling af hjemmesider

I de såkaldt gode gamle dage var det kun mennesker, der til fulde beherskede HTML og diverse programmering, der kunne udvikle hjemmesider. Sener kom så de såkaldte Content Management Systemer (CMS) til, og det blev nemmere for ikke-programmører at arbejde med at opbygge sider og indhold. De sidste 5-6 år er disse systemer blevet så tilsyneladende brugervenlige, at stort set alle kan opbygge en hjemmeside i dem. Og det er både godt og skidt på samme tid.

WordPress

Systemet WordPress er et fremragende eksempel på den udvikling. I dag kan en lægmand på kort tid installere WordPress, downloade et tema og lægge indhold på – og så har man en hjemmeside kørende. Det er den positive del.

Den negative del er, at det så har betydet, at der er kommet et væld af selvbestaltede “udviklere”, der uden den fjerneste forståelse for hverken hastighed, SEO eller brugervenlighed tager sig betalt for at opbygge hjemmesider i WordPress.

Professionel webudvikling?

En mere fagligt korrekt webudvikling kan du læse om her: https://kim-tetzlaff.dk/webudvikling/

Her kan der sagtens tages afsæt i platforme som WordPress eller for eksempel Drupal. Men når professionelle tager fat, arbejdes der med hele cirklen af nødvendige elementer som for eksempel den altid forsømte hastighedsoptimering.

Det koster en smule mere at starte, end hvis man gør det selv – men det er småpenge i forhold til den betydeligt hurtigere, mere brugervenlige og “Google-venlige” hjemmeside eller webshop, man så får ud af det!