Godt stilladsfirma

Jeg arbejder for et stort entreprenørfirma, som har specialiseret sig i store byggerier. De har bl.a. lavet mange af de store hospitaler. Supersygehuse, det ved jeg ikke. Men jeg kan se på firmaets profil, at de har lavet mange hospitaler både her i landet og også i udlandet. For få dage siden skrev de under på en kontrakt med en hjælpeorganisation om at bygge et nyt hospital i Afrika. Det blev naturligvis fejret med smørrebrød og glade ansigter her i afdelingen. Vi er alle glade for opgaven. Det kræver dog, at en af de bedste ingeniører, vi har, skal rejse derned og bo der i op til 3 år, som vi forventer, at byggeriet vil vare.

Han er savnet

Det er lidt trist. Det er en dygtig fyr, som også er meget hyggelig. Men vi er nu ved at planlægge alle indkøbene. Dem skal der jo også lave kontrakt om. Og det skal vi stå for. Alt lige fra søm og skruer til cement, hospitalsudstyr og ja, jeg ved ikke hvad. Så vi har lidt travlt. Vi skal også have fundet et stillads firma, der kan leje os industristilladser. De skal være fleksible og nemme at håndtere. Bedste bud er nok PHD Stillads vil jeg mene.

Flere etaper

Byggeriet skal jo laves i forskellige etaper, så der skal flyttes rundt på stilladser og mursten og betonblokke. Det er faktisk ikke så nemt som man tror. Det sted i Afrika, hvor byggeriet skal opføres, har de kompetente håndværkere. Men de har simpelthen ikke noget udstyr, der kan hjælpe med at få flyttet rundt på materialer og udstyr. Så alt skal flyves derned. Ligesom vi også er nødt til at flyve et team derned udover ingeniøren, som kan oplære de lokale håndværkere i, hvordan forskellige udstyr skal håndteres sikkert og effektivt. Det bliver ikke nemt. Kommer vi igennem med opgaven med en nogenlunde god succes, så vil vi være glade.

Særlige industristilladser

Min opgave er, at jeg skal finde stilladserne. Det skal sikkert være en kombination af både materialehejs og facadestilladser. Det er altså ikke en helt nem opgave. Jeg har ringet til flere firmaer for at høre, om de kan leje os stilladserne, og om de kan leje dem til os i 36 måneder. Når jeg spørger, om vi kan leje dem, får jeg altid et stort og rungende ”Ja selvfølgelig” som svar. Når jeg så fortæller, at jeg vil leje dem i 36 måneder, så bliver der helt stille i telefonen. ”Øhm, det er altså meget lang tid…”.
Det er jeg klar over, og så forklarer jeg dem situationen. Og her bakker de så ud. Også selv om jeg fortæller dem, at vores forsikring dækker eventuelle tyverier eller lignende.

Det er frustrerende. Men jeg kan forstå det. Det er jo ikke helt normalt, at man lejer et facadestillads i 36 måneder.

Det er dog noget nemmere med de store firmaer, der også har industristilladser. De ved godt, at der kan opstå sådan nogle situationer. Men alligevel, 36 måneder er meget lang tid for dem. Men når jeg forklarer dem, hvad sagen er, og at vi dækker eventuelle skadesomkostninger, så får jeg at vide, at de lige vil undersøge sagen.