Hvilken låsesmed på Frederiksberg?

Studenterne har festet. De er draget videre i deres liv. Muligvis på sommerferie. Muligvis på længerevarende rejser rundt omkring i verden. Festivalerne er i gang. Byfesterne er under afvikling. Folk holder sommerferie – og går til fest.

Og du er ved at være rigtig træt af, at skulle åbne døre for fulde mennesker, der ikke kan finde deres nøgler, fordi de har tabt den på festivalpladsen eller bare glemte dem et eller andet sted. Du er sådan set ikke træt af at skulle åbne dørene eller at skulle møde folk, der vakler lidt. Det, der irriterer, er at det altid sker om natten. Og din nattesøvn kan simpelthen ikke blive stabiliseret.

Både billig og god

Du har ry for at være en dygtig og billig låsesmed. Så det er dig, der bliver kimet ned – sådan efter kl. 2 om natten, når jazzfestivalens koncerter slutter. Det er dig, der bliver kaldt ud til en adresse, hvor en hel familie, der har været til byfest i Roskilde, står og venter, fordi de glemte nøglerne på en café, som nu er lukket, og som de først kan få fat i efter kl. 11:00 i morgen. Og sådan har det været i et par måneder nu. Det ser også ud til at det vil fortsætte sådan i mindst endnu en måneds tid. Naturligvis er det godt for forretningen. Men helbredet? Dårlig nattesøvn er jo ikke ligefrem sundt.

Måske lidt ferie?

Du har faktisk overvejet at lukke butikken i 14 dage. På den anden side: Vil du svigte dine kunder? Mange af dem er jo gengangere. Én af dem har allerede haft dig ude for at åbne døren. Tre gang på fem uger. Der er jo også lige det, at du faktisk føler, at du er en helt, når folk siger tusind tak for hjælpen til dig. Det er da rart at vide, at de værdsætter din ydelse. Og det er virkelig også rart at se, at betalingen via Mobile Pay kommer lige med det samme.

Frederiksberg holder mig i gang

Ja, der er både negativer og positiver ved at være låsesmed på Frederiksberg her i sommermånederne. I virkeligheden er du rigtig glad for dit arbejde – og virksomheden får jo et ekstra lille økonomisk løft her i sommermånederne, fordi du arbejder meget. Og ja, det er faktisk sådan, at du kan se, at du og din familie vil kunne tage 14 dage til Vietnam til oktober. Med god samvittighed. Uden problemer med økonomien. Og til den tid er det nye skoleår godt i gang. Der vil være færre studenter, som skal lukkes ind – også efter gymnasiefesterne. Festivalerne er afsluttet. – Ok, på nær lige de lokale Oktoberfests. Men dem vil du altså være ligeglad med.

Lige nu handler det kun om, at du skal igennem denne nat. Du har allerede fået 3 opkald. Du har svaret på dem – og lagt dem ind i en ruteplan, så du udnytter tiden mest effektivt. Du ved nemlig, at om en times tid kommer der flere opkald om hjælp til at få dørene åbnet. Du har erfaringen. Og du glæder dig til at kunne få lov til at sove lidt længe i morgen, hvor det er søndag.