Velklædt og stor

Du er måske ikke hende, der hele tiden har behov for at følge moden. Men du vil gerne være velklædt. Og du glæder dig rigtigt meget over, at du ser flere og flere webshops indenfor modebranchen, der bruger billeder af buttede piger. Det fortæller dig nemlig, at der er en større bevidsthed om, at flere og flere kvinder har brug for tøj i store størrelser. Det fortæller dig også, at der er en generel accept af, at fotomodeller ikke behøver altid at lede tankerne hen på den Skønne Helene, som hende det tynde, slanke siv, som slet ikke ligner en almindeligt bygget kvinde. (Den Skønne Helene var i virkeligheden buttet! Det har arkæologerne bevist.)

Webshops er med

Ydermere, så fortæller det dig også, at webshops generelt er ved at få øjnene op for, at markedet for herretøj i store størrelser er stigende. Det er positivt. Lige så positivt som det er at se, at flere og flere tøjdesignere tager opgaven alvorligt: De er begyndt at lave særlige kollektioner med dametøj i store størrelser. Det er dejligt, at der kommer flere og flere klæder frem på markedet, som også de store kvinder kan passe – og føle sig både godt tilpas i og være moderigtige.
Det er noget du hilser velkommen med hurra og klappen i hænderne.

Rigtig stor

Du er nemlig selv en af de store kvinder. Sådan en af de rigtigt store. Og du har altid været lidt utilfreds med at skulle forlange opmærksomhed fra ekspeditricer i tøjbutikkerne. Du har jo ofte oplevet, at du ligesom bliver ignoreret af dem. Du betragter det som uforskammet, at de næsten afviser en pengestærk kunde. Og du er pengestærk. Har et voldsomt stort tøjbudget. Du har brug for det. Du sidder i flere bestyrelser – og har magt. Og du vil være velklædt. Det tænker ekspeditricerne ikke over. Og det skal de heller ikke. Derfor har du i flere år tyet til en skrædder, der har formået at lave klæder til dig. Smukke klæder, som du har været rigtig glad for. Han er desværre gået på pension for et stykke tid siden. Og han har ikke en efterfølger, som du er tilfreds med.

Det passer dig godt

Så, den nye tendens, som går i retning af tøj i store størrelser til kvinder, hilser du velkommen. Der er bare et enkelt lille men: Du ser ikke de helt store brands, som du gerne vil shoppe hos, være med på tendensen endnu. Og det undrer dig. Ser de ikke forretningsmuligheden? Eller er det et bevidst strategisk valg fra deres side: De vil ikke sælge tøj til store kvinder?

Du har overvejet at skrive til dem om det. Måske er det deres måde at få dig ind i deres fysiske butikker, så du kan lave en specialbestilling – og betale meget dyrt for? Du ved det ikke. Og du er måske også lidt ligeglad. Du kan jo købe de store brands accessories. Fx en taske. Den stiller ikke krav til dine mål. Her er det omvendt: Du stiller krav til tasken: Kan den lukkes sikkert? Har den rum nok til at dække dit behov?