Italien og maden

Italien og maden

Italiensk mad er kendt over hele verden, men der er også mange myter og misforståelser, når det kommer til italiensk mad. Du opdager det sikkert først, når du har besøgt Italien og spist traditionel italiensk mad. Jeg har fået mange gode måltider i Italien. Sidst købte jeg en flybillet til Rom og var der en forlænget weekend. Lad os tage et par madmyter og misforståelser:

 

Pasta – al dente eller ikke al dente

Der kan skrives lange kapitler om pasta. Den største synd, når vi taler om pasta, er i min mening at overkoge den. Det smager ikke nær så godt. Selv Barilla, som er den største eksportør af pasta, anbefaler i min mening at overkoge pastaen med de anbefalede tilberedningstider. Jeg trækker altid nogle minutter fra og tester den, og tit er det helt perfekt. Husk også, at vandet skal virkelig koge, før du kommer den i. Prøv det næste gang, du laver pasta.

 

Italiensk morgenmad er ikke det store – undtagen kaffen!

Du finder ikke æg, bacon, ost eller skinke. Typisk er en italiensk morgenmad nogle kager og en kaffe – eller en cornetto (nærmest en croissant). Italienerne ser ikke morgenmad som særligt vigtigt. Det gør de til gengæld med resten af måltiderne. Italiensk kaffe er bare noget af det bedste, der findes, så stadig hurra for italiensk morgenmad!

 

Hvad er pepperoni pizza?

Spørger du om en pepperoni pizza i Italien, vil de tro, det er peperoni med et P, som er en peber, så de vil sikkert give dig en vegetarpizza.

 

Hvad med kaffe?

Typisk drikker italienerne espresso. De drikker det om morgenen, efter frokost, hjemme eller får en hurtig i baren. Mest almindeligt er cappuccino, ristretto (koncentreret kaffe), lungo (tæt på almindelig kaffe eller corretto (som er med et shot alkohol).

 

Mon ikke det er tid igen at få kigget efter billige flybilletter til Italien? Nu længes jeg efter noget autentisk dejlig italiensk mad. Og jeg har jo min trofaste søgemaskine til flybilletter: rejsepriser.dk

Skriv en kommentar