Jeg er låsesmed

Heldigvis er jeg ikke ledig. Jeg havde ellers frygtet at blive det. Men der bliver stadigvæk bygget nye lejligheder i København. Og jeg er låsesmed i København: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/ . Jeg arbejder sammen med en entreprenør, der laver store bolig- og kontorkomplekser. Så jeg har faktisk rigeligt at lave i de her besynderlige tider.

Adgangskontrol

Jeg har specialiseret mig i det, vi kalder for adgangskontrol. Det betyder, at jeg arbejder sammen med en, der er specialist i alarmsystemer. Vi koordinerer arbejdet mellem os, så når han har fundet ud af, hvilken type alarmsystem der skal sættes ind i bebyggelsen, så kommer jeg og sørger for, at det kan lade sig gøre med de nøgler, vi har til rådighed. Det kan jo være særlige sikkerhedsnøgler, der fungerer mekanisk. Det kan også være nøgler, der fungerer elektronisk eller ved hjælp af mikrochips. Det afhænger helt af systemet, der skal sættes op. Og af bygherren naturligvis.Man skal jo undgå indbrud så godt, man kan.

Tyverisikring

I går afsluttede vi arbejdet på et byggeri ude på Amager. Det er et kæmpe boligkompleks, og vi skulle lave alle mulige tests: Brand og tyverisikring. Vi skulle tjekke, at alle nøgler passer til lejlighederne og til hovedindgangene. Det var et lidt ensformigt arbejde at lave, men vi fik det gjort. Og netop fordi det er sådan et rutinearbejde, kunne vi sludre sammen. Han fortalte mig, at han kitesurfer i sin fritid. Han talte meget om sin kæreste. Han er totalt vild med hende. I det hele taget så talte han ret meget. En hyggelig, men utroligt snakkesalig mand.

På et tidspunkt blev jeg lidt træt af at høre på hans snak om sin kæreste, så jeg kodede, en forkert kode ind. Havde ligesom mistet koncentrationen. Det betød, at brandalarmen ovre i den opgang, vi lige havde gjort færdig, satte i gang. Vi blev lidt forskrækkede og løb derover. Heldigvis var der ikke gået brand i noget. Jeg troede ellers, at der var en kortslutning et eller andet sted. Men nej. Fejlen var min.

Alarmeksperten

Men det tog mig lige knapt to timer at finde ud af det. Alarmeksperten blev naturligvis lidt utålmodig, men da jeg endelig havde fundet fejlen, gik det ret hurtigt med at få tjekket de sidste nøgler. Han sagde ikke så meget. Heldigvis. Vi arbejdede godt sammen. Han viste præcist, hvornår det ene eller det andet skulle gøres. Ligesom jeg gjorde.

Da vi endelig var færdige, sagde jeg til ham, at jeg var ked af, at jeg havde lavet den fejl. Han havde tilgivet mig, sagde han. Han sagde også, at han godt vidste, at han taler meget engang imellem, og at han formodede, at jeg havde mistet koncentrationen, fordi jeg skulle lytte til hans snak hele tiden.

Lige da han havde sagt det, kom vi begge to til at grine. Her har vi gået og følt og skyldige begge to over at skulle arbejde over i to timer. Han, fordi han taler for meget. Mig, fordi jeg indtastede en forkert kode på et af nøglekortene. Vi gik hen på en café og fik en øl og sludrede videre.