Nyt trykkeri

Det var en rigtig god fornemmelse, jeg sad med, da jeg kørte hjem fra et møde i banken. Jeg havde haft min revisor med til mødet, og sammen med en bankrådgiver havde vi gennemgået mulighederne for at finansiere nogle nye indkøb til det trykkeri ( Minder lidt om dette ), jeg havde købt for godt et halvt år siden.

Jeg er uddannet i branchen og har arbejdet i nogle år for et firma, men på et tidspunkt fik jeg lyst til at prøve kræfter med en tilværelse som selvstændig. Tilfældigvis hørte jeg på et tidspunkt om et trykkeri i nabobyen, som var sat til salg. Den tidligere trykker var død, og hans arvinger havde ingen intentioner om selv at videreføre forretningen, da ingen af dem var uddannet i branchen.

Der var tale om en gammel familievirksomhed, og man talte i byen om, at trykkeren havde været meget bedrøvet over, at ingen af hans tre børn ville gå ind i faget, så de kunne videreføre trykkeriet, som han var fjerde generations ejer af.

Det gamle trykkeri var bestemt ikke moderne, og flere af maskinerne var sakket langt bagud i forhold til udviklingen, så jeg var godt klar over, at det kunne blive vanskeligt at gøre det rentabelt med den maskinpark. Men på den anden side var forretningen sat meget billigt til salg, så min investering i første omgang var temmelig beskeden, og jeg havde selv en mindre opsparet kapital,  så jeg ikke skulle trække så meget på min bank for at købe trykkeriet.

Men nu efter et halvt års tid kan jeg se, at den gamle kundekreds holder fast ved trykkeriet, så jeg har en pænt solid base at operere på. Derfor kontaktede jeg for nogen tid siden min revisor og havde med ham en drøftelse af, hvor stor en investering, jeg kunne tillade mig at satse på.

Sagen er, at jeg har brug for en ny maskine, så jeg kan lave lasertryk, som kvalitetsmæssigt er noget af det fineste, et trykkeri kan præstere. Men sådan en maskine er dyr, så jeg havde brug for at være sikker på, at de opgaver, jeg kan udføre på sådan en maskine, også kan gøre investeringen rentabel. Det hjalp revisoren mig med at regne ud, og han var ikke i tvivl om, at jeg skulle købe den, hvis min bank var med på ideen.

Og det var lige præcis det, min bank var på mødet i dag. Min revisor havde været særdeles overbevisende, da han forelagde de kolde facts for bankens repræsentant, så det var faktisk gået nemmere at få bevilget det nødvendige lån, end jeg på forhånd havde forestillet mig.

Bankrådgiveren lagde heller ikke skjul på, at hans velvilje hang sammen med, at jeg jo ikke havde særligt stor gæld fra mit køb af trykkeriet. Samlet set ville min gæld efter indkøb af den nye trykmaskine ikke være afskrækkende stor i forhold til den omsætning, jeg allerede havde i min virksomhed. Og den nye maskine kan helt sikkert generere yderligere omsætning, så jeg har al mulig grund til at se lyst på fremtiden.

Nu skal jeg lave en masse spændende nyt a la plakater og billige foldere og meget andet godt. Og jeg tror også, jeg vil promovere mit firma lidt på Amino – det er vist et godt sted at starte.