Robotstøvsuger

Selv om man synes, man efterhånden har set det meste, kan i hvert fald jeg dog fra tid til anden godt lade mig imponere. Det skete for eksempel for mig i går, da jeg besøgte en ven gennem mange år. Per er kiropraktor, men er holdt op med at praktisere, men opstår der er problem med ryggen eller nakken hos en af hans venner, giver han da gerne lidt behandling i privat regi.

Og det var i det ærinde, jeg besøgte ham i går. Jeg havde åbenbart ligget lidt forkert i sengen natten til i går, for jeg vågnede med et lille hold i ryggen – helt nede i lænden. Per har mange gange gennem årene understreget, at jo tidligere han kan sætte sin behandling ind, jo hurtigere hjælper det. Derfor ringede jeg til ham og fortalte om mit hold i lænden, og han bad mig komme om eftermiddagen.

Da jeg kom ud til ham, kastede han sig straks over min ryg og gav mig sin kyndige behandling. Det hele tog vel ikke mere end 10 minutter, men mit hold i lænden var helt væk, for han havde fået sat noget på plads, kunne jeg tydeligt mærke.

Som så ofte før skulle vi lige drikke et lille glas vin sammen, og her fortalte Per, at han skulle have tre gæster til aftensmad, så han skulle i gang med at lave mad kort efter. Og så skal jeg også lige have støvsuget i stuen, for den trænger vist.

Min bemærkning om, at han da vist havde lidt travlt, blev mødt med et skævt smil, og Per sagde bare, at han da sagtens kunne lave mad og støvsuge på samme tid. Jeg så vel lidt måbende ud, så Per gik ud i sit bryggers og kom tilbage med en lille rund tingest, som han viste frem med slet skjult stolthed.

Det er min nye robot støvsuger, fortalte han. Jeg har døbt den Robert sådan bare for sjov, men nu skal du bare se, fortsatte Per.

Han satte Robert ned på gulvet i et hjørne af stuen og tændte for apparatet, som straks begyndte at køre rundt og støvsuge gulvtæppet. Robert fortsatte sit arbejde, mens Per satte sig ned igen og drak videre af sin hvidvin.

Indrømmet, jeg var både fascineret og imponeret. Ganske vist har jeg da læst om sådan en billig robotstøvsuger, og jeg har vist også set den i funktion i fjernsynet, men det var første gang, jeg så den i levende live og i gang med arbejdet.

Per fortalte, at maskinen skulle bruge et kvarters tid på at støvsuge hele hans stue, og så er arbejdet gjort lige så grundigt, som han selv kan gøre det med en almindelig støvsuger. Og når den er færdig, skal den bare sættes til opladning, så den er klar til næste gang, jeg skal have støvsuget, fortalte Per.

Han har altid været glad for moderne teknik, så da han ikke har en kone til at støvsuge for sig, under jeg ham bestemt den luksus, som Robert er for ham. Måske han skulle overveje en profil på netdate.dk, så han kunne finde sig en sød kone?