Træklatring som fag

“At klatre i træer er sgu da noget, børn gør”, udbrød min gamle ven Fleinert, da jeg fortalte ham, at jeg havde været nødt til at hyre et professionelt firma med speciale i netop træklatring: Hegner. Jeg kunne ikke lade være med at grine lidt, for han vidste tydeligvis ikke, hvordan de vel flere hundrede år gamle træer ved min ejendom så ud. Kæmpe træer, høje som bare pokker og så var der lige det, at en hel del grene (store og tykke) efterhånden rakte meget langt ind over både garagebygningen og selve huset.

Sidste gang vi havde kraftig vind, gik det op for mig, at det blot var en ulykke, der ventede på at ske – hvis en af de store grene brækkede af og ramte ned i taget, ville der virkelig ske store skader. Jeg tog fat i vores almindelige havemand, og han sagde med det samme, at det bestemt var en opgave for et professionelt træfældningsfirma med klatreudstyr! Han kendte så til firmaet Hegner Træpleje, og dem tog jeg kontakt til.

Så blev der rigget og klatret

De kom tre mand, og i løbet af kort tid havde de overskuet opgaven, og så begyndte de ellers at rigge til med liner og hvad ved jeg. Det var nærmest helt videnskabeligt, og det sagde de faktisk også, at det var. Det kræver ganske megen erfaring at vurdere, hvor der skal skæres, og hvordan grene og stammer skal sikres, før der skæres, så de ikke ryger ned i noget.

De skar ned og skar væk, til de kune stå ind efor, at der ikke længere var nogen risici for nedstyrtning af store grene fra træerne.

Min ven Fleinert? Jeg tog ham med hjem, så han ved selvsyn kunne konstatere, hvad det handlede om. Han blev helt stille først, da han så træerne, og så måtte han jo indrømme, at DE træer bestemt ikk evar for børn at klatre i.