Kildevand og godt arbejde

I den private synshal, hvor jeg er værkfører og daglig leder, har vi valgt at gøre en del for at få vores kunder – bilernes ejere – til at føle sig godt tilpas. Vi har således indrettet et ganske lækkert venterum, hvor kunderne kan sidde og læse aviser eller magasiner, mens deres bil bliver synet.

For et stykke tid siden udvidede vi vores kundeservice ved at tilbyde kunderne gratis sodavand, mens de venter. Tidligere havde vi kun kaffe at tilbyde, men nogle af dem har børn med, og hvis det er varmt i vejret, vil også mange voksne hellere have en sodavand end en kop kaffe.

Den nye service kom sig af, at jeg en dag fik besøg af indehaveren af et firma, der påtager sig levering af sodavand i hele København. Han kom egentlig ikke for at sælge noget til mig, men fordi han skulle have synet sin bil. Efter en snak om priser og leveringsbetingelser aftalte vi, at jeg skulle ringe til ham næste dag.

Nu er det sådan, at vores fem mekanikere samt to andre ansatte også drikker sodvand i løbet af arbejdsdagen, så jeg ringede til min arbejdsgiver for at få grønt lys for både at byde medarbejderne og kunderne på gratis sodavand.

Han var lydhør og sagde bare: Køb sodavand billigt til levering i fornuftigt omfang, for de priser, du nævner, er da til at leve med.

Det gjorde jeg så, og aftalen med det firma, der står for levering af drikkevarer til os, indebærer, at vi blot skal ringe og afgive en bestilling, når vores lager er ved at blive for lille. Så kommer firmaets store varevogn, og kasserne med drikkevarerne bliver båret ind i det rum, hvor vi opbevarer dem.

Det er en udmærket ordning, fordi den form for levering ikke kræver nogen særlig indsats af os. Tidligere måtte en af os selv køre til den nærmeste købmand for at købe drikkevarer, og det kunne af og til være en belastning i en travl arbejdsdag. Nu har vi indrettet os sådan, at det er vores kvindelige receptionist, kontordame og bogholder i en og samme person, der står for opgaven med at ringe til vores leverandør. Når jeg kan konstatere, at lageret af sodavand er ved at være for lille, siger jeg blot ”bestil sodavand” til hende, og så sørger hun selv for at kigge på lageret for at få overblik over, hvilke typer af drikkevarer, vi mangler.

For ikke så længe siden opdagede jeg ved en tilfældighed, at det pågældende firma også tager sig af øl levering. Det skrev jeg mig bag øret, for en gang imellem køber vi en kasse øl til medarbejderne. Vi har nemlig den tradition, at vi hver fredag samles om en øl, når arbejdsdagen er slut, og de møder bruger vi til at gennemgå oplevelserne fra den forgangne uge. Her kommer der ofte gode forslag til små ændringer i arbejdsgangene på bordet, så de møder har vi rigtig god gavn af, og det er nu hyggeligt med sådan en fyraftensbajer op til en weekend.