Udfordring med kontorlokaler

Der er efter min mening virkelig grund til at være sur på den arkitekt, vi havde til at rådgive os, da vi skulle indrette den treetages bygning, som vores konsortium havde købt inde i midtbyen. Konsortiets ledelse havde besluttet, at bygningen skulle indrettes som kontorhotel, for der har i vores by været en udpræget mangel på egnede kontorlokaler til mindre erhvervsdrivende og til firmaer, der måske kun midlertidigt har brug for kontorfaciliteter her i byen.

Arkitekten har stort set enerådende stået for både møblering og valg af gardiner eller persienner. Med hensyn til møbleringen er vi godt tilfredse, og den budgetmæssige ramme for den del af indretningen blev til fulde overholdt.

Men det har vist sig, at den er helt galt med de ellers flotte gardiner, arkitekten valgte til de 12 vinduer på facaden, der vender mod syd. Det ser faktisk ud til, at arkitekten helt har glemt, at sådan nogle gardiner jo også skal kunne fungere som solafskærmning, ikke mindst når der er tale om sydvendte vinduer.

I hvert fald er der problemer i de små kontorlokaler samt de fire mødelokaler i den side af bygningen, når solen skinner ind gennem vinduerne. Det er ikke så meget rumtemperaturen, den er gal med, for ligesom i de fleste andre gode kontorhoteller har vi selvfølgelig installeret aircondition, så luften kan køles ned til en behagelig temperatur.

Problemet er, at gardinerne er meget lyse – næsten helt hvide – og der trænger så meget lys igennem, at det giver generende spejlinger i computerskærmene. Både vores kunder og vores egne medarbejdere har beklaget sig over arbejdsforholdene, så vi er helt sikkert nødt til at gøre noget ved problemet.

Vi skal i nær fremtid have et møde med arkitekten om den brøler, som vi mener, han har begået. Han vil helt sikkert slå på, at vi jo selv godkendte hans oplæg til både indkøb af møbler og gardiner, men vi vil argumentere for, at det er hans opgave at tænke på lysforholdene i rummene. Det må vel være af blandt andet den grund, at man overhovedet betaler en arkitekt i dyre domme for at være rådgiver omkring indretningen.

Vi har før mødet med arkitekten talt om, at problemet måske kan løses ved at få klæbet noget lysdæmpende film på vinduerne i facaden mod syd. Men det kommer også til at afhænge af, hvordan bygningen så kommer til at tage sig ud udefra, for vi synes selv, at vi har en virkelig flot facade, så den vil vi helst ikke spolere.

Nu har vi aftalt et møde med arkitekten til på tirsdag i næste uge. Vi har planlagt at holde mødet i et mødelokale, der vender ud mod gaden, så arkitekten ved selvsyn kan opleve problemet. En af mine kolleger foreslog i spøg, at vi så kunne slukke for vores aircondition i det pågældende lokale, så arkitekten kunne få en ubehagelig oplevelse.

Men det vil jo gå lige så meget ud over os selv, og så kan vi i øvrigt ikke være sikre på, at det bliver en varm og solrig dag på tirsdag.