Fritidsmusiker

Ganske vist er jeg kun fritidsmusiker, men sammen med to andre mænd, der ligesom jeg har rundet det halve århundrede, spiller jeg i et lille band, hvor vi har det gevaldig hyggeligt både på vores øveaftener, og når vi er hyret til at spille til en eller anden fest.

For mit eget vedkommende besluttede jeg for en hel del år siden, at jeg ikke ville bruge de penge, jeg tjente ved at tage ud at spille, på tant og fjas. Jeg ville i stedet sætte dem ind på en konto, som udelukkende skulle bruges til at betale for nye musikinstrumenter, når behovet for sådanne meldte sig hos mig.

Den beslutning har jeg ofte glædet mig over, for kontoen er vokset stille og roligt, så jeg aldrig behøver spekulere over økonomien i det, hvis jeg får lyst til at kaste mig over et nyt musikinstrument. Jeg kan bare gå ud og købe det, og hvis jeg senere fortryder købet, fordi instrumentet alligevel ikke lige var noget for mig, kan jeg altid sælge det til andre. Der er et udmærket marked for brugte musikinstrumenter på nettet.

Mit foretrukne instrument er et keyboard, mens de to andre i bandet spiller dels trommer, dels veksler mellem saxofon og guitar. Vi spiller mest populær musik, når vi er ude at spille til fester, for det er de færreste arrangementer af den slags, hvor for eksempel jazzmusik ville falde i god jord.

Men jeg må nok indrømme, at jeg er lidt af en nørd, når det gælder musikinstrumenter. Derfor kommer jeg temmelig tit i byens store musikforretning, enten fordi jeg har et egentligt ærinde, eller fordi jeg bare vil snuse lidt til, om de har fået nogle nyheder i sortimentet. Det er heller ingen skade til at få en god snak med indehaveren, som følger virkelig godt med i, hvad der rører sig af nyt i hans branche.

Vi fik også en hyggelig snak i går, da jeg var i forretningen, fordi jeg skulle bruge et specielt langt kabel til mit store keyboard. Jeg har i enkelte tilfælde været ude for, at keyboard og forstærker stod for tæt på hinanden, så der af og til opstod en ubehagelig hyletone, som generer musikken. Derfor ville jeg have et længere kabel, så jeg kan skabe den fornødne afstand mellem de to elektriske enheder. Jeg havde nogle dage forinden ringet til forretningen for at sikre mig, at de havde et sådant kabel på lager, hvilket de i øvrigt ikke havde, men de lovede at have det hjemme til i går.

Det havde forretningen også, og da jeg var inde for at købe det, trak indehaveren mig over i den ene side af forretningen, for han ville gerne vise mig et helt nyt digital piano, de lige havde fået hjem. Det var ikke et instrument, der er specielt egnet til at slæbe rundt til fester, men som indehaveren sagde, så tager det sig pænt ud i stuen og har en helt fantastisk lyd.

Det blev endnu et eksempel på, at det er godt at have pengene parat, for jeg købte det lækre instrument lige på stedet.